- This topic has 4 replies, 4 voices, and was last updated 5 years, 1 month ago by .
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
- You must be logged in to reply to this topic.
Home › Forums › Egyéb Scene Témák › Scenerek › Visszatérés 10 év kihagyás után?
Üdv újra itt!
Azért nem valami nagy átjáróház ez a fórum…
Valóban eléggé visszaesett az aktivitás. Érdeklődés hiánya talán, vagy mindenki átköltözött a facebookra?
Hogy lehet 10 év kihagyás után ,,visszarázódni” a demók világába?
Olyan sok minden azért nem változott, legalábbis én idén nem láttam olyan demót, amit ne lehetett volna összerakni 5 vagy akár 10 éve. De aki tud ellenpéldát mondani, legyen szíves megcáfolni. Jómagam csak felszínesen követem az eseményeket, egy ideje én is inaktív vagyok.
Sosem szerettem a fórumokat, nem találok meg rajtuk semmit és értesítőt sem kapok. Ez gondolom az én fogyatékosságom, viszont nem is vagyok rászorulva hogy megoldjam.
Amúgy a kódolást hagytad abba 10 éve? Ha nem, akkor gondolom az OpenGL 4.x vagy OpenGL ES 3.1 az nem nagy kanyar szerintem – de nem értek hozzá.
Meg szerintem nézd meg a mostani demókat és ha megtudod csinálni bármiben, akkor jó vagy. Én inkább azt látom hogy minden vegyül, nincs tiszta irány technológiákban. JavaScript pont olyan jó mindenre mint a GPU kódok vagy assembly..
De ha ez nem egy troll post, akkor bármelyik partyn eredményesebb leszel ezzel a kérdéssel mint itt. Pl.: Experience 2 nap múlva, szombaton.
blueghost: sajnálom, hogy te is leálltál már velük. Fél szemmel közben már megnéztem pár demót. Grafikailag, meg a formavilágában is valami egészen fura dolog lett.
RawBits: Nem a kódolást, viszont más területeken kódoltam, gyorsított grafikát már 7 éve nemcsak hogy nem írtam, hanem nem is láttam – szó szerint értve, még a saját számítógépemen sem, mert azóta számítógépen se játszottam. Most van egy új szoftveres raszterizálóm, amit használok, és a modernebb grafika nem is vonz. Tulajdonképpen emiatt Android és/vagy Linux binárisban gondolkodtam. Esetleg még oldschool demo kompo, ha létezik ilyen, és mondjuk Windows 98 mint platform… nem tudom, hogy időközben megöregedett -e annyira a platform, hogy legyen -e egy ilyen kategória.
Tomcat 20 év után jött vissza, és ott folytatta, ahol abbagyata: Assembly, DOS. De ő már elötte is pozitív hírnevet szerzett.
Manapság nem sokat számít, hogy milyen hardveren fut a demod, mert a közönség figyelembe veszi a hardver teljesítményét, főleg ha csak a hírnévszerzés esélyeit nézem. De ha software renderer mániád van akkor csak amigában tudnád megmérettetni magad, nem cyrixen.
Adj ki egy olyan demot, ami szórakoztatja a közönséget – akár lamerséggel, mint multkor a decimális 3D koordináta betöltős.