Home › Forums › Platformok › PLUS/4 › plus4 napi chitchat
- This topic has 284 replies, 26 voices, and was last updated 10 years, 4 months ago by balu999.
-
AuthorPosts
-
2007-07-09 at 16:50 #2190CsioMember
…tőlem aztán ne várjatok semmit sem!!!!
2007-07-10 at 17:57 #2191Chrono$Memberbomberman bemutatoo, de ezen kivül nekünk már elfogyott a puskaporunk ahogy a degauss is mondta.. jahh itt megörökítem, hogy a partin Dr.Death tiszteletbeli Absence tag lett!!!
2007-07-16 at 11:18 #2192MegabyteMemberJáccottam a bombermannal!!! :D
2007-07-16 at 13:50 #2193MurphyMemberLarry+Chronos! Nagyon jó lett a demo, gratulálok!
2007-07-16 at 14:59 #2194MegabyteMemberTényleg jó volt a demó, bár a party-n pc-ről kellett néznünk mert valamiért a +4 nem akart kiadni elég hangot magából. Honnan lehetne ezt letölteni jól? Mert sehol sem találom. Megnézném megegyszer otthon is.
2007-07-16 at 18:24 #2195Chrono$Memberplus4.emucamp.com – az adatbázis, a biblia, a blikk a plusisok szamara.. de mar a poueten is fent van..
2007-07-17 at 06:05 #2196MegabyteMemberKöszi, közben este már én is megtaláltam, emulátorral meg is néztem jól. :)
2007-07-17 at 11:32 #2197LacosteMemberChronos: Ez most mi volt? Absence and Wilds release vagy mi ? :)
2007-07-17 at 19:51 #2198Jedi^ACWMemberAz oklevélre “Hungarian Plus4 scene” került. :)
2007-07-17 at 19:56 #2199Jedi^ACWMemberSirály volt a bombermanus is, bár néha az irányítás egy kicsit beragadt (le is nyomtak a többiek :D ). Ez most hány %-nál tart? Miko’ lesz belőle végleges release?
2007-07-18 at 09:58 #2200MurphyMemberJedi: gratulálok a rajzodhoz! Milyen módszerrel tudtál fli képet csinálni plus4-re?
2007-07-18 at 11:56 #2201Chrono$Memberlaco: a larryt kerdezd, en csak par hatteret csinaltam a demojahoz, a design stb. mind az o erdeme. ha jol lattam nem rakott bele egy csapat logot se, pedig kuldtem :) tehat akar larry sk. release is lehet :)
jedi: szerintem oszre lesz kesz, van meg egy csomo cucc amit be kell fejezni meg bughuntazas is van, csak most a 40 fokban nincs kedvunk lo**art se csinalni..
2007-07-18 at 12:37 #2202Jedi^ACWMemberMurphy: Köszi! Asszem csak két pixelező tool van jelenleg, amivel lehet FLI-t rajzolni Plussyra: a FED (DCD & Bubis) és a PixelShop (Abcug!). A FED egy DOS-os, a PixelShop meg egy Windowsos rajzprogi. Meg Luca említette még, hogy a Project One következő változatával is lehet majd Plus4-re rajzolni.Illetve most készül még egy új pixelező tool (by me :) ), de ez még erősen pre-alfa, user-unfriendly fázisban van. :). Ha lesz egy kis időm, akkor majd rendbeszedem és kiadom. Egyébként ezt a képemet FED-el kezdtem el, és ezzel a saját tool-omat fejeztem be.Chrono: Király. :) Nagyon tetszett a cuccos a partyn, gratula hozzá!
2007-07-18 at 12:49 #2203LacosteMemberLacoste wrote …
Chronos: Ez most mi volt? Absence and Wilds release vagy mi ? :)Na most a Larry felrakta a YouTube-ra és oda azt írta, hogy WILDS, szóval a plus4.emucamp-on is beraktam WLS alá! Chronos, benyomjuk ACE alá is? Szerintem már ne vegyük külön, csináljunk mindent Absence and Wilds név alatt és jelentsük be sajtóközleménybe. Elvileg mi döntünk, nem ? :)
2007-07-18 at 14:11 #2204EdhellonModeratorLacoste wrote …
Na most a Larry felrakta a YouTube-ra és oda azt írta, hogy WILDS, szóval a plus4.emucamp-on is beraktam WLS alá! Chronos, benyomjuk ACE alá is? Szerintem már ne vegyük külön, csináljunk mindent Absence and Wilds név alatt és jelentsük be sajtóközleménybe. Elvileg mi döntünk, nem ? :)Szerintem ne szarozzatok, es adjatok ki KORAK nev alatt… :)
2007-07-18 at 16:44 #2205Chrono$Membera larry azt modta anno hogy csak wilds, amikor errol kerdeztem… de mé nem jelentkezik azt megmondja azt kész :)
2007-07-18 at 16:47 #2206Chrono$Memberjahh de fakken vagyok: gratula a kephez! vegre valaki eljutott odaig hogy ki is adja. en egy parszor nekialltam mar de mindig felredobtam alfa verzioban es csinaltam helyette logot mas cuccot…
2007-07-19 at 09:15 #2207MurphyMemberIdézek az Árok resultsból: :) 1. Shapes / Hungarian Plus4 scene (72pts) Úgy tűnik a szervezők nem álltak a helyzet magaslatán. Jó lenne kijavíttatni :) http://arok.intro.hu/download/results.txtEgyébként a CSDb igen szánalmasan áll hozzá a resultsokhoz:http://noname.c64.org/csdb/event/?id=1265Milyen dolog már, hogy olyan resultst raknak ki, ahol a plus/4 entryk emlites szintjen se szerepelnek…
2007-07-19 at 16:12 #2208EdhellonModeratorVolt vmi (csdb-hez kepest enyhe :) flameles nemreg hogy lehessen-e Plus/4-es stuffokat meg ilyesmiket is berakni, de aztan leszavazodott asszem. Most is csak C128-at illetve C64 DTV-t lehet berakni, szoval sztem azert nincsenek ott a results kozott mert egyszeruen nincs megfelelo kategoria nekik, illetve mert a resultsban csak a csdb-ben szereplo release-k szerepelhetnek.
2007-07-19 at 19:37 #2209MurphyMemberNa ez ami vicces szerintem, attol, hogy nem szerepel az adatbazisban azert kiirhatnak… Meglehetősen furán fest egy resuts első helyezett nélkül :D
2007-07-19 at 19:45 #2210JailbirdMemberEdhellon, a többség végül is úgy döntött hogy legyenek egyéb 8 bites Commodore alapú cuccok is az adatbázisban, és Perff is pozitivan állt a dologhoz, nemsokára talán lesz is belőle valami. Hogy őszinte legyek, az elején egy kissé szkeptikusan fogadtam az ötletet, viszont később átálltam a másik oldalra. Valószinűleg nagy löketet ad majd a Plus/4 és a Vic20 scene-nek is ha végre lesz egy rendes, átlátható scene-adatbázisuk. Radikális C64-es CSDb usereknek pedig marad majd a szűrős megoldás, ami már jelenleg is működik legal/illegal szűrés formájában. A kapcsolódó topic itt. Egyéb, a Plus/4 nekem is felkeltette a figyelmemet. Jedi által emlitett két gfx app-ot, hát hogy is mondjam, elég szegényesnek érzem. Esetleg rá tudnám beszélni Oswaldot hogy operálja bele a P1-be a Plus/4 grafikai üzemmódjait. Van erről valami doksi?Btw, Murphy: az a gond, hogy az eredmények dinamikusan kötöttek a releasek adataihoz. Ha valaki nem rakja fel CSDb-re a partyn kiadott nevezését, addig nem is lesz fenn a resultson… Ezt jelenleg csupán úgy lehet kiküszöbölni hogy egy comment-be valaki benyomja az eredményeket, ami ebben az esetben úgy látom meg is történt általam :)
2007-07-20 at 07:47 #2211Chrono$Memberbirkasag:) odairjak hogy a profik csinalta, code by profi masfel, gfx by chronos of therapy azt meg van oldva :) lollerjovan, jailbird megelozott.. 1ebkent folosleges a flem mert talan e ketto scene kozott van a legnagyobb atfedes emberkek tekinteteben, sot meg a ket gep is szinte teljesen atjarhato.. ugyhogy: keresunk embereket az absencebe, regi c64 scenerek is johetnek :)
2007-07-20 at 07:59 #2212MurphyMemberLarry a Profi 1 volt :)
2007-07-20 at 08:19 #2213MegabyteMemberCsezsó meg a profi2 :)
2007-07-20 at 09:10 #2214MurphyMemberHa újra alakulna a Profik, grafikusnak beléphetne Leon… a profi :D
2007-07-20 at 09:53 #2215Chrono$Memberhehe… akkor rosszul emlékeztem de mind1 is, de a murphy poénja az ütött!
2007-07-20 at 11:14 #2216JailbirdMemberChrono$ wrote …
1ebkent folosleges a flem mert talan e ketto scene kozott van a legnagyobb atfedes emberkek tekinteteben, sot meg a ket gep is szinte teljesen atjarhato.. ugyhogy: keresunk embereket az absencebe, regi c64 scenerek is johetnek :)Ebben teljes mértékben egyetértek, és itt nem is ezzel van a gond. Személy szerint úgy éreztem hogy az újabb platformok CSDb-n felboritották volna a C64-es release-ek integritását, igy is néha egy felhasználói rémálom az adatbázis kezelése, nehézkes és sokszor szinte átláthatatlan (vegyük példának a Wrath Design adatlapját, vagy épp a Murphy által emlitett results probléma, pagináció hiánya olyan oldalakon amit lassú internettel az ember min. 5 percen át tölt le, stb, stb.). Szóval számomra az lett volna elsődleges hogy a kezelői felületetet fejlesszék, kiküszöböljék a hiányosságokat, és azután gondolkozzanak az új platformok hozzáadaásáról. Egyébként, amint már emlitettem, meggondoltam magamat :) Fel is frissitem majd a CSDb-s topicot, hátha történt azóta valami e téren. Chrono$, utolsó mondatodra reagálva, én benne lennék egy-két Plus/4 gfx-ban ha szereztek egy jó editort :) Vagy valaki leirja nekem az üzemmódok specifikációit, és megpróbálok összehozni valamit ProMotion-ban (nemszeressem, de ha más nincs… :)
2007-07-20 at 11:44 #2217MurphyMemberHa csak ezen múlik, egy specifikációt szívesen összeírunk neked, a különféle videomódokról ;) Amit Jedi írt, a Project One Plus/4 támogatásáról akkor az mégsem igaz? :(
2007-07-20 at 11:59 #2218JailbirdMemberMurphy, elsőre csak néhány alap üzemmódról kellene info hogy kipróbáljam őket. Mondjuk multicolor és FLI. És egy paletta is jól jönne.
Egyébként nem emlékszem hogy Jedi irt volna bármit is a P1-ről, vagy igen? Én csupán annyit tudok igérni hogy beszélek Oswalddal, de mást sajnos nem… Minden attól függ hogy lesz e kedve és ideje implementálni az üzemmódokat.
2007-07-20 at 12:03 #2219abcugMemberNem teljes es angol, de nemi info van ebben is (sajnos web-en mar nincs kinn) , a regi website: http://www.kozlekedes.hu/temp/pixelshop_html.zip letoltod, kitomorited es ott van benne info a plus4 gfx.-rol, annyiban eleg lesz, hogy a kulonbseget meg lehet erteni . remelhetoleg :)Felreertes vegett: az editort en sem ajanlom, mert szar:), de kiscsillaghoz-hoz valami kellett ami ugy mukodik ahogy en szeretem :)))
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.