- This topic has 11 replies, 6 voices, and was last updated 15 years, 10 months ago by .
Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
- You must be logged in to reply to this topic.
Home › Forums › Platformok › Egyéb › KádárCC
Most akkor Z80 gépi kódot tud fordítani, jól értem?
Hihetetlen vagy, Geri, mikbe ölsz energiát! :)
Nem, ez nem gépi kódot állít elő, hanem egy .bas fájlt. Amit aztán tetszőlegesen tovább lehet fordítani arra alkalmas eszközökkel gépi kódba, esetleg .cas fáljba, third party eszközökkel. A felsorolt gépek basic-je különböző, ennek megfelelően több path van(lesz) a fordítóprogram kódjában.
KádárCC! :D
Ennek annyira jó neve van, hogy jár neked egy finom körte!
Engem szolits inkabb printernek!
Höhöhöhöhöhöháááháháháháháháh… :) Biztos tok sok minosegi szoftver fog keszulni vele, azoktol akik nem birjak megtanulni a hiperbonyolult BASIC nyelvet, amit mindenki 5-6 eves koraban 3 nap alatt megtanult. Mellesleg Z80-as gepekre kb. van normalis C fordito is, azt meg sem emlitve, hogy epeszu ember assemblyn kivul ugysem all neki ezeken semminek. Hacsak nem valami uberszart akar alapbol. Bar nalad ez eletcel pl. ahogy eszrevettem.
De a KadarCC nev szenzacios, szoval azert tolem is jar egy lofasz, bo nyallal! :)
Ezekkel a fordítókkal az a baj, hogy a gépek egyéni lehetőségeit (grafikus módok, hangképzés) csak nagyon nagyon bonyolult módon, vagy sehogy sem lehet kihasználni.
Én inkább megvárom a BrezsnyevC++-t
Miert, BASIC-bol ki lehet? :) Nerohogtess mar. Az hogy egyszerubb bevaltani a grafikus modba es kirakni egy pixelt, vagy megszolaltatni azt hogy *BEEP* meg nem jelenti azt, hogy *kihasznaltad* a kepessegeit.
Ne a Commodore gépek képességeiből indulj ki.
En egy BASIC interpreter kepessegeibol indulok ki. Es ezen a te kepessegeid csak tovabb ronthatnak.
Használj, amit akarsz.
Esetleg Milošević ASM-t a határon túli magyaroknak? :)