Home › Forums › Platformok › PC › DLL Hell
- This topic has 7 replies, 4 voices, and was last updated 14 years, 10 months ago by Oswald.
-
AuthorPosts
-
2010-01-16 at 22:32 #1403OswaldMember
Sziasztok!Van egy pcs c64 pixel editorom ami használja a gdiplus.dll-t. na de ennek több verziója van, és én idegen forrással hívogatom ami használ egy verzióspecifikus type libraryt. elvileg ha az exe mellé teszem a dll-t akkor azt kéne betöltenie, de nem mindig ez történik, és amikor más verziót nyal be a windows elhasal a progi.most nézegetem a manifestes csodát, találtam egy manifest generáló progit, de az nem hajlandó a dll-t megenni.nekem meg fingom nincs hogy kéne a manifestbe begyűrni egy dll-t. MSDN-en a leírás nem érthető guglin se találok értelmeset.help!
2010-01-17 at 20:25 #5798GeriMemberA megoldást erre a konkrét problémádra nem tudom, de jótanácsot tudok adni ezzel kapcsolatban minden fejlesztőnek, és ez minden platformra igaz. libjózsika.so.1.8.34 libraryval nem írunk programot. Semmilyent.
2010-01-17 at 21:20 #5799OswaldMemberszal saját libet kéne írnom a windowsos grafkezelő helyett ? :) talán az oprendszert is nekem kéne ;)
2010-01-17 at 23:29 #5800GargajKeymasterigazabol mire hasznalod pontosan a GDI+-t amit a sima GDI nem tud?
2010-01-17 at 23:59 #5801OswaldMembercontrast/hue/sat/bright semmi másra nem kell :) sajnos a VB geci lassú ahhoz hogy ezt abban számolgassam. de most tényleg ennyire bonyolult az a manifest, vagy nincs erre normális megoldás, hogy mindenki kitérő utakat javasolgat?
2010-01-18 at 02:48 #5802GargajKeymasteramennyire en t’om az sxs tech csak windows rendszerdll-ekre vonatkozik, nemtom a gdi+ annak szamit-e…
keruloutat meg azert javaslom mert lenyegesen gyorsabb (pl. az adott rutint megirni nativ c-ben, kirakni dll-be es utana azt hivogatni vb-bol)2010-01-18 at 07:46 #5803pontschoMemberKet megoldast latok kapasbol: 1. a manifest teljesen jo erre, de ket fele lehet, apphoz linkelt, ill mellekelt ahol a basz.exe.manifest nevre hallgat, ha jol emlekszem azokbol az idokbol, mikor Abaqoost torogettem megbizasbol.
2. Nevezd at a libet a francba. gdiplus.dll helyett mondjuk gfinagyonpluas.dll-re az osszes vonzataval egyutt (implib, etc), es akkor teheted az app melle. Ha nem zavar egy kis ganyolas, ezt akar hexaeditorral is megteheted a kesz binarison. :)
2010-01-18 at 11:25 #5804OswaldMemberasszem pedig pont az van hogy, a winsxs-be futok bele. amennyire rekonstruálni tudom az van, hogy hónapokig megy minden aztán gondolom van valami win frissítés vagy én installálok valamit és onnantól kezdve a winsxsből tölt be egy másik gdi+ verziót és nem azt amit az exe mellé tettem. ilyenkor eddig azt csináltam hogy megkerestem az összes gdiplus dll-t és kinyírtam a saját verziómra. akkor is ha a win nem hagyta :)
a manifestes verzió nekem is tetszik, de a manifestet nem tudom megcsinálni, találtam valami MS leírást, de nincs benne honnan szedek tlbid-t (clsid kell-e?) stb, nem nagyon értem az egészet. találtam egy manifest generáló tool-t is de az a VB projekt leíróbol akarna dolgozni abban meg nincs benne közvetlen ez a DLL, kézzel hozzáadni meg nem engedi vmiért…
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.