- This topic has 10 replies, 4 voices, and was last updated 12 years, 3 months ago by .
Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
- You must be logged in to reply to this topic.
Home › Forums › Egyéb Scene Témák › Minden ami nem Scene.hu › 64K
Az utóbbi években kevés volt a 64K.
Érdemes ilyenbe belekezdeni? Nekem most van pár ötlet a fejemben.
Szerintem ha van egy ötleted, akkor meg kell valósítani, függetlenül attól, hogy mások látnak-e értelmet benne.
Én a változatosság kedvéért megpróbálok egy 4k-t partycodolni (mivel nincs eléggé erős vasam hozzá)
Én még egy 4k-t _sem_ tudtam elkezdeni, hála a videokártyámnak, ami egy 2.0-s shadertől meghal :)
SP: ezzel a hozzáállással legfeljebb alkoholista scener lehetsz, ha van sörre pénzed:)
Használtan a harverapro.hu-n 5 ezer forint egy video kártya, ami tud shader 4.0-t.
És azt hogy műtöm bele a laptopomba? :) Évek óta nincs desktop PC-m. Mondjuk attól függetlenül próbálkozom vele más gépén, nem kell aggódni :) csak lassú a folyamat.
Amúgymeg úgy mondod, mintha scener csak kóder lehetne :P
Hát igen, desktop PC-je csak a legkomolyabb scenereknek van. :) Pedig az sem kerül annyiba, mint régen egy Amiga.
SP: Revision nyertes demóban sem használtak shader 2.0-t.
Nem is volt egy nagy eresztés :D
Na de a lényeg, demóban egyelőre nem gondolkodom. Nincs annyi időm az egészre, hogy rendes koncepciót + grafikát + zenét összehangoljak. Egyelőre max intrót akarok, az meg sajna olyan, hogy ha nem csillivilli, akkor úgyse hatja meg az embereket. Elvagyok itthon a kis kísérletezésekkel, de partyra majd akkor viszek ilyesmit, ha megüt egy adott szintet.
amúgy shadert programozni lehet használt android telefonon is. Bár lehet, hogy olcsobb egy pár éves asztali félkonfig.
És igen, 4K ba kell a shader. De van kivétel, nekem volt már helyezésem shader nélkül is. Pl h4vok, darwinism, atleeti4k, shatter 64k
Ami a 4k kódolást illeti, én pl IQ cuccait használom: http://www.iquilezles.org/www/index.htm
Illetve itt még egy valag shader: http://glsl.heroku.com
(ezt csak azok miatt, akik most kezdik az egészet, pl. én)
Most valahogy ettől többet várok, mivel a nagy pécédemónk végleg megbukott. Egyébként, ha megnyugtat valakit, akkor én is haver gépén fogom lekódolni a partyplacen, mert az én videókártyám ezekhez már tényleg kevés.