☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Home Forums Platformok Egyéb Mobil platforomok (Windows Mobile, Symbian, BlackBerry, Android, J2ME, Palm, stb.)

Viewing 22 posts - 1 through 22 (of 22 total)
  • Author
    Posts
  • #1396
    avatariONic
    Member

    Aki ilyesmivel is foglalkozik, az jelentkezzen.Nem okvetlen scene kapcsán, hanem üzletszerűeg is.

    #5723
    avatariONic
    Member

    Most épp a Microsoft Marketplace-ével (Apple AppStore-klón) szívok. Ugyanis a regisztrációs form országlistájáról lefelejtették Magyarországot. Sőt, voltaképp 15-20 ország van csak benne. Az hagyján, de egy .hu-s mailcímet ill. +36-os telefonszámot szépen bepirosoz, hogy elfogadhatatlan. Ha tudtok valami aktív fórumot a témában szóljatok please.

    #5724
    avatarGeri
    Member

    Én nem foglalkoztam ilyennel még soha, és nem is ismerem ezeket a platformokat, de érdekel.

    Állítólag az applenál lehet regisztrálni, beregelsz elvileg usa-ként, majd rászólsz az ügyfélszolgálatra, hogy módosítsák kézzel az adataidat. De ezt először az ügyfélszolgálatukkal meg kell beszélni, telefonon.

    #5725
    avatariONic
    Member

    Akkor kicsit már foglalkoztál vele…. egyébként igen, tényleg ez van.
    Csak itt az a baj, hogy pl. USA esetében olyan azonosítókat is kér kötelező jelleggel a form, amid itt sose lesz ;-)
    Most regisztráljak be koreaiként?

    #5726
    avatarGeri
    Member

    Sztem ja. Üfgyfélszolgálatot kérdezted már?

    #5727
    avatariONic
    Member

    Van ilyen?

    #5728
    avatarGeri
    Member

    A magyar törvények szerint csak tollal aláírt szerződés érvényes, az apple esetében ezért faxolva, vagy postán kell elküldeni a szerződést, regnél állítólag oda van írva, hogy hova, és akkor regelni se kell amcsiként, elég a faxot elküldeni.

    A microsoftról több ifnormációm nincs.

    #5729
    avatarGeri
    Member

    De ha érdekel a közös reghasználat, akkor használatod közösen más ember létező regjét is, itt megbeszélheted a részleteket egy fejlesztőstúdióval: brutal kukac altamira.co.hu(megj: itt csak apple)

    #5730
    avatarCharlie
    Moderator

    En lassan 4 eve mobilfejlesztesbol elek, foleg pucer J2ME es BlackBerry (kozte igaz volt egy kis Nintendo DS is), es beleszagoltam az Androidba is mar, szoval ha ezekkel kapcsolatban van kerdes, akkor johet. De a Windows Mobiletol probalom tavoltartani magam, Symbian nem vonz, az iPhone-ra meg meg nem futotta. :)

    iPhone ugyben egyebkent Pontscho ill. Spenot a mervado, mindenki mas az nemerthozza. Pont.

    #5731
    avatariONic
    Member

    Én vagy 6-7 éve írtam az első J2ME-s cuccomat. Azóta volt BB, WM. Sittes iPhone-ra meg most gyúrok éppen. Engem az Android került el eddig, bár az SDK-t azért megnézegettem, vannak benne jó cuccok ami elkelne a többi platformon is. Na és te honnan lopod a pénz mobilfejlesztésből? ;-) Most hagytam ott az állásom, így ha erőforrásszűke lenne, ajánlom magamat.Egyébként a BB is 1,5 éve ígérgeti a saját AppStore-ját, de csak nem akarnak vele elkélszülni. (Előző melóhelyem RIM partner volt, a RIM is beígér mindent 2 évre előre.)

    #5732
    avatarCharlie
    Moderator

    iONic: mi éppen keresunk J2ME és másféle mobil programozót elvileg, de előny, ha sokféléhez értel. Hétfőn megkérdezem pontosan… Dobsz egy mailt nekem? Ide: charlie (at) scenergy.dfmk.hu

    #5733
    avatarCharlie
    Moderator

    Egyébként elvileg már megy a BlackBerry “App World”, de hogy a valóságban mennyire működik az passz, mert amit mi csinálunk az nem ezen keresztül, hanem saját mechanizmussal települ.

    #5734
    avatarSpenot
    Member

    Basszus, elkestem, Csarli mar nekiallt szupersztarolni engem ;PNaszoval egy evig szantottam az iPhone-t, ugyanott, ahol Csarli a Blackberry-t. (Most is ott vagyok, csak Mac-en.) Ha esetleg erdekel meg egy velemeny a cegrol, irj nyugodtan, cimem a profilomban.Geri leirasa az iPhone developer regisztraciorol ugy-ahogy stimmel. Azert nem vagyok en se regisztralt developer, mert lusta vagyok faxolgatni :D Ugyanakkor viszont az SDK-t barmikor ingyen letoltheted, es szimulatoron futtathatod a programjaidat, ami ugyan nem pont ugyanaz, mint a valodi iPhone, de az APIkat stb. kiismerni eleg. Ehhez ertelemszeruen iPhone-ra sincs szukseg, csak egy Mac OS X 10.5-ot futtato x86 gepre. A faxolos, fizetos (evi $99) regisztracio csak ahhoz szukseges, hogy valodi device-ra is attolthesd a cuccaidat, es az App Store-ba is kirakhasd oket.

    #5735
    avatariONic
    Member

    Skacok, ezt az iPhone-os dolgot vágom én is, nem volt kérdés ;-) Most a Microsoftos Marketplace baszakszik velem, és egész Magyarországgal.

    #5736
    avatariONic
    Member

    Nincs itt valami MS-hez beépült ex-Amigás? ;->

    #5737
    avatarSpenot
    Member

    Szerintem nem nonek az eselyeid a Marketplace-nel, ha ongyilkos merenylot kuldesz a One Microsoft Way-be :)

    #5738
    avatarpontscho
    Member

    A faxolos, fizetos (evi $99) regisztracio csak ahhoz szukseges, hogy valodi device-ra is attolthesd a cuccaidat, es az App Store-ba is kirakhasd oket.  Igen, ezt szeretne elhitetni az Apple. Az XCode valoban csak developer license meglete mellett hajlando ARM-ra forditani, de az csak egy gnu cc/ib frontend, ha direktbe hivod a compilert akkor minden tovabbi nelkul megoldhato a kerdes es jailbreaked telokon vigan el is fut.  Az AppStore-ba kerules kicsit mas moka, ott szukseges a license meglete.

    #5739
    avatariONic
    Member

    No, úgy néz ki komolyan gondolja az MS. Nem a form szar, tényleg nem fogadnak appokat Magyarországról.
    Mondjuk a többiről se nagyon. Folyamatosan utasítgatják vissza az alkalmazásokat mindenféle hülye indokokkal. Volt aki már 900$-t elköltött és még mindig nem fogadták el a 3 appját.
    Tele van az MSDN fórum “Should I stay or should I go?” jellegű topicokkal. Mi lesz ebből az indulásra, kiváncsi vagyok.

    #5740
    avatarSpenot
    Member

    Toluk se lehet elore megkerdezni, hogy “ha csinalok egy ilyen es ilyen app-et, azt benegeditek?”?

    #5741
    avatariONic
    Member

    Jó hát azt sehol nem, persze, de olyasmik vannak, hogy valakinek több appját elutasítják, szóvá teszi a fórumon, hogy mik miatt, majd (ha) sokan reagálnak, beír egy MS-es is, hogy valóban, a tesztelők talán túl szigorúan jártak el. Ez persze JÓ, hogy figyelnek, de mi van azokkal akik nem ugrálnak eléggé?Most az van hogy egyre többen eírják hogy miért utasították el, és rögtön lesznek vagy 10-en válaszolók, akiknek meg amiatt pont nem, és akkor előkerül majd valaki, hogy akkor ezt rendezni kéne a tesztteam-mel.

    #5742
    avatarSpenot
    Member

    Barcsak az Apple is ilyen szinten reagalna a developerek panaszaira… Az ilyen problemak megvitatasara meg csak forumot se biztositanak, nem hogy meg valaszolnanak is. Ha valakinek sikerul nemzetkozi botranyt keltenie a visszautasitasbol, akkor nagyneha megis beengedik a store-ba, de sokszor meg ezekben az esetekben is csak valamilyen kompromisszumos megoldasrol van szo.Jellemzi egyebkent az Apple hozzaallasat, hogy a juniusi Worldwide Developer Conference-en egyedul az App Store-rol szolo seminar vegen nem volt Q&A session… amivel gyakorlatilag bevallottak, hogy ugy gaz a rendszeruk, ahogy van.(Kisse offtopic: felkeltette az erdeklodesemet az Xbox Community Games, a PSP Minis es a DSiware is, de a Microsoft a Community Games eseteben sem all szoba Magyarorszaggal, a masik ketto pedig maganszemelyekkel, ugyhogy egyelore igy jartam.)

    #5743
    avatarteo
    Member

    haujobbos sracok jateka (legalabbis 2 tag reszt vett a fejlesztesben): http://marketplace.xbox.com/de-DE/games/offers/00000001-0000-4000-8000-0000585502a2?cid=SLink amugy xbox community cuccban szivesen segitek ha irhatom a zenet hozza :) (van nemet lakcimem)

Viewing 22 posts - 1 through 22 (of 22 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára